Bērnu ēdināšana
Piedāvājam trīsreizēju bērnu ēdināšanu. Nodrošinām pilnvērtīgu, veselīgu un līdzsvarotu uzturu.
Enerģētiskās vērtības un uzturvielu normas saskaņā ar MK 13.03.2012. noteikumiem Nr. 172 “Noteikumi par uztura normām izglītības iestāžu izglītojamiem, sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūciju klientiem un ārstniecības iestāžu pacientiem”:
Vecums (gadi)
|
Vienas dienas vidējā enerģētiskā vērtība nedēļā
(kcal) |
Enerģētiskās vērtības varietāte ikdienā
(kcal) |
Olbaltumvielas
(g) |
Tauki
(g) |
Ogļhidrāti (g)
|
1–2 |
760 (+/– 3 %) | 720–800 | 18–30 | 24–36 |
81–120 |
3–6 | 1015 (+/– 3 %) | 860–1170 | 22–44 | 29–52 |
97–176 |
ĒDIENKARTES PARAUGS
(detalizēta ēdienkarte katrai dienai izvietota grupu informatīvajos stendos)
Diena | Brokastis
|
Pusdienas | Launags |
Pirmā diena | Griķu biezputra, kumelīšu tēja, sviestmaize ar zaļumiem, svaigi augļi vai ogas.
|
Svaigu kāpostu zupa, vistas gaļas suflē, vārīti rīsi ar dārzeņiem, svaigu gurķu un redīsu salāti, rupjmaize, svaigu zemeņu kompots.
|
Biezpiena sacepums ar kabačiem un krējumu, piens. |
Otrā diena | Auzu pārslu biezputra, vitamīnu salāti, šķīstošais cigoriņu dzēriens ar pienu, baltmaize ar sviestu.
|
Skābeņu zupa ar olām, gaļas tefteļi mērcē, vārīti makaroni, tomātu salāti ar melonēm, rupjmaize, ābolu kompots ar dzērvenēm.
|
Sautētu dārzeņu asorti „Vasara”, rupjmaize, augļu tēja, baltmaize ar džemu. |
Trešā diena | Prosas biezputra ar ķirbjiem, kakao ar pienu, baltmaize ar sviestu, svaigi augļi vai ogas.
|
Rasoļņiks, krāsnī cepta gaļas rulete, sautēti burkāni ar zaļajiem zirnīšiem, rupjmaize, asorti kompots no svaigām ogām.
|
Olu kultenis, ķīnas kāpostu salāti ar tomātiem, rupjmaize, tēja ar citronu, cepumi. |
Ceturtā diena | Piecu graudu pārslu biezputra, ābolu biezenis, šķīstošais cigoriņu dzēriens ar pienu, sviestmaize ar sieru, svaigi augļi vai ogas.
|
Borščs, mājas kotlete, lēcas ar burkāniem, gurķu salāti ar papriku, rupjmaize, persiku kompots. | Dārzeņu salāti, rupjmaize, kumelīšu tēja ar medu, sausmaizīte. |
Piektā diena | Miežu biezputra, zaļā tēja, sviestmaize ar gurķiem.
|
Dārzeņu zupa ar dillēm, zivju desiņa, kartupeļu biezenis, svaigu kāpostu salāti ar kukurūzu, rupjmaize, plūmju kompots. | Rauga pankūkas ar rabarberiem un džemu, piens, svaigi augļi vai ogas. |