Piedāvājam trīsreizēju bērnu ēdināšanu. Nodrošinām pilnvērtīgu, veselīgu un līdzsvarotu uzturu.

Enerģētiskās vērtības un uzturvielu normas saskaņā ar  MK 13.03.2012. noteikumiem Nr. 172 “Noteikumi par uztura normām izglītības iestāžu izglītojamiem, sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūciju klientiem un ārstniecības iestāžu pacientiem”:

Vecums (gadi)

Vienas dienas vidējā enerģētiskā vērtība nedēļā

(kcal)

Enerģētiskās vērtības varietāte ikdienā

(kcal)

Olbaltumvielas

(g)

 Tauki

(g)

 Ogļhidrāti

(g)

1–2

760 (+/– 3 %) 720–800 18–30 24–36

81–120

3–6 1015 (+/– 3 %) 860–1170 22–44 29–52

97–176

 

ĒDIENKARTES PARAUGS 

(detalizēta ēdienkarte katrai dienai izvietota  grupu informatīvajos stendos)

Diena Brokastis Pusdienas Launags
Pirmdiena Auzu pārslu biezputra, vitamīnu salāti, kumelīšu tēja, cepumi. Svaigu kāpostu zupa, gaļas tefteļi mērcē, vārīti griķi ar dārzeņiem, burkānu salāti ar gurķiem, rupjmaize, citronu- ābolu kompots. Biezpiena-ķirbju sacepums ar ķīseli, piens.
Otrdiena Dažādu putraimu biezputra, šķīstošo cigoriņu dzēriens ar pienu, baltmaize ar sviestu, augļi. Skābeņu zupa ar olām, kartupeļu sacepums ar vistas gaļu, svaigu kāpostu salāti ar tomātiem, rupjmaize, svaigu zemeņu kompots. Sautētu dārzeņu asorti ar ziedkāpostiem, rupjmaize, augļu tēja, sausmaizīte.
Trešdiena Kukurūzas- ķirbju  biezputra, kakao ar pienu, sviestmaize ar sieru, augļi. Borščs, zivju desiņa, vārīti rīsi ar dārzeņiem, tomātu salāti ar melonēm, rupjmaize, ābolu-dzērveņu kompots. Dārzeņu salāti, rupjmaize, melnā tēja ar citronu, baltmaize ar medu.
Ceturtdiena Miežu biezputra, šķīstošo cigoriņu dzēriens ar pienu, cepeškrāsnī cepta baltmaize ar biezpienu un āboliem, augļi. Dārzeņu zupa, gaļas rulete, sautēti burkāni ar zaļiem zirnīšiem, rupjmaize, ābolu-ķiršu sula. Olu kultenis, Ķīnas kāpostu salāti ar gurķiem, rupjmaize, kumelīšu tēja ar medu, cepumi.
Piektdiena Prosas biezputra, zaļā tēja, sviestmaize ar gurķiem, augļi. Zivju zupa ar dārzeņiem, mājas kotlete, kartupeļu un kabaču biezenis, svaigu kāpostu salāti ar dillēm, rupjmaize, svaigu aveņu kompots. Rauga pankūkas ar āboliem, augļu mērce, piens.