Piedāvājam trīsreizēju bērnu ēdināšanu. Nodrošinām pilnvērtīgu, veselīgu un līdzsvarotu uzturu.

Enerģētiskās vērtības un uzturvielu normas saskaņā ar  MK 13.03.2012. noteikumiem Nr. 172 “Noteikumi par uztura normām izglītības iestāžu izglītojamiem, sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūciju klientiem un ārstniecības iestāžu pacientiem”:

Vecums (gadi)

Vienas dienas vidējā enerģētiskā vērtība nedēļā

(kcal)

Enerģētiskās vērtības varietāte ikdienā

(kcal)

Olbaltumvielas

(g)

 Tauki

(g)

 Ogļhidrāti

(g)

1–2

760 (+/– 3 %) 720–800 18–30 24–36

81–120

3–6 1015 (+/– 3 %) 860–1170 22–44 29–52

97–176

 

ĒDIENKARTES PARAUGS 

(detalizēta ēdienkarte katrai dienai izvietota  grupu informatīvajos stendos)

Diena Brokastis

 

Pusdienas Launags
Pirmā diena Griķu biezputra, kumelīšu tēja, sviestmaize ar zaļumiem, svaigi augļi vai ogas.

 

Svaigu kāpostu zupa, vistas gaļas suflē, vārīti rīsi ar dārzeņiem, svaigu gurķu un redīsu salāti, rupjmaize, svaigu zemeņu kompots.

 

Biezpiena sacepums ar kabačiem un krējumu, piens.
Otrā diena Auzu pārslu biezputra, vitamīnu salāti, šķīstošais cigoriņu dzēriens ar pienu, baltmaize ar sviestu.

 

Skābeņu zupa ar olām, gaļas tefteļi mērcē, vārīti makaroni, tomātu salāti ar melonēm, rupjmaize, ābolu kompots ar dzērvenēm.

 

Sautētu dārzeņu asorti „Vasara”, rupjmaize, augļu tēja, baltmaize ar džemu.
Trešā diena Prosas biezputra ar ķirbjiem, kakao ar pienu, baltmaize ar sviestu, svaigi augļi vai ogas.

 

Rasoļņiks, krāsnī cepta gaļas rulete, sautēti burkāni ar zaļajiem zirnīšiem, rupjmaize, asorti  kompots no svaigām ogām.

 

Olu kultenis, ķīnas kāpostu salāti ar tomātiem, rupjmaize, tēja ar citronu, cepumi.
Ceturtā diena Piecu graudu pārslu biezputra, ābolu biezenis, šķīstošais cigoriņu dzēriens ar pienu, sviestmaize ar  sieru, svaigi augļi vai ogas.

 

Borščs, mājas kotlete, lēcas ar burkāniem, gurķu salāti ar papriku, rupjmaize, persiku kompots. Dārzeņu salāti, rupjmaize, kumelīšu tēja ar medu, sausmaizīte.
Piektā diena Miežu biezputra, zaļā tēja,  sviestmaize ar gurķiem.

 

Dārzeņu zupa ar dillēm, zivju desiņa, kartupeļu biezenis, svaigu kāpostu salāti ar kukurūzu, rupjmaize, plūmju kompots. Rauga pankūkas ar rabarberiem un džemu, piens, svaigi augļi vai ogas.